Fikirler

Farklı fikirler çarpışsın...

AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 

İyi ki varsın Tanrı'm!..

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sami

MesajKonu: İyi ki varsın Tanrı'm!..   Perş. Tem. 02, 2009 2:48 pm

Hani diyorsunya kutsal kitabında; ben çok yüceyim, ben çok güçlüyüm, ben şöyleyim, yok ben böyleyim vs..

İşte taa o satırlardan vurgunum sana.. Ne harika bir varlıksın öyle. Ne kadar muhteşem olağanüstü bir şeysin sen. Sana tapmayacağızda kime tapacağız!..

Sen her şeye gücü yetensin. Ulu'sun kudretlisin.

Bizlerse ucube aciz yaratıkçıklarız işte. Öylesine debelenmeye çalışıyoruz..

Tanrı olmak ne güzel bir şey. Kimse senin gibi olamaz. Yarat dünyayı, sal içine insancıkları sonra da at cennet yada cehennemine.. Ne güzel yahu.. Seyret tepeden dünyayı, koyun sürüsü gibi korkuttuğun insanların sana dua edip yardım dilenmelerini seyret, keyiflen, zevke gel.. Harika!..

İnsanın tanrı olası geliyor valla. Ama ne mümkün. Bizler aciz ucube yaratıkçıklarız yalnızca. Ve sen varoldukça hep öyle kalacağız!..

Sen ey yüce, ulu, güçlü kudretli varlık, iyi ki varsın. Sen olmasan ne yapardık?

Bunca sefalet çile nasıl var olurdu!..
Bunca yoksulluk, gözyaşı nasıl varolurdu!..
Sen olmasan bunca savaş, acı, ıstırap nasıl olurdu!..
Sen olmasan bunca insan nasıl katledilirdi!...

İyi ki varsın tanrım, sen olmasan ne yapardık!..

Sen olmasan bunca çocuk nasıl açlıktan ölürdü!..
Sen olmasan bu minik eller nasıl sakat kalıp acı içinde yaşamaya mahkum kalırdı!..
Sen olmasan bu minik yüzler nasıl paramparça olurdu!..
Sen olmasan bu minik bedenler nasıl doğar doğmaz mezara konulurdu!..
Sen olmasan............

Nasıl nasıl duyamadım, bunlardan sen sorumlu değil misin!..

Bizi yaratan sensin ama sorumlusu yine biziz ha öyle mi?

Sanki benim çok umurumdaydı varolmak! Sanki ben senin oyuncağın olmak için yanıp tutuşuyordum!..

Tabii ya tanrım, onlardan da biz sorumluyuz, her şeyden biz sorumluyuz zaten. İnsan aciz olmaya görsün, güçlü olan tüm sorumluluğu sana yükleyiverir. Biz de senin ucube aciz yaratıkçıklarınız. Tabii ki tüm kötülüklerin sorumlusu biziz ve tabii ki ne zaman iyi bir şey olsa onu yaratan sensin!..

İyi ki varsın tanrım, iyi ki varsın. Sen olmasan ne yapardık!..

Alıntı:
Muhtemelen buna vereceğin cevaba karşılık vermeyeceğim. Sadece ne diyeceğini merak ettim.
Alıntı: Zeitgeist Hareketi Forum...
Kullanıcı profilini gör
Hüseyin Atasoy
Admin

MesajKonu: Geri: İyi ki varsın Tanrı'm!..   Perş. Tem. 02, 2009 9:47 pm

Tamamı bilgisizlik ve yorum yanlışlarıyla dolu bir yazı... Ha, bu yazıya bakıp da "harbi ya", "ulan, yoksa..?" gibi tepkiler veriliyorsa da bu birkaç sebebe bağlanabilir sanırım:
-bilgisizlik,
-inançsızlık propagandalarından etkilenip, "farklı" olmaya çalışmak...
-bilgisizlik. gibi gibi...

Yazıyla ilgili -kesinlikle uzun uzun ele alarak- cevap yazabilirim tabii ki, ve bunlar da yeterince ikna edici olur akledenler için. Ama yazdıklarımın biryerlere ulaşmasını isterim, dikkate alınacaksa, sığ bir bağnazlıkla okunmayacaksa yazarım yazımı. Yoksa sadece tuş yıpratmak olur yaptığım.

tüm düşünen insanlara: teşekkürler...

not: Notunda dediğin gibi, dediklerimi sadece "merak" duygusuyla okumaya niyetlenmen bile şuan için yazmamam gerektiğini düşündürdü. Eğer sen fikir almak için, fikri açık bir şekilde yaklaşacaksan, yazarım seve seve. yoksa yazı hakkaten cevap verilmeye değer olmayacak kadar demogoji ve bilgisizlik dolu.

EDIT: Dayanamadım, senin cevabını beklemeden cevap yazdım Smile http://fikirler.yetkin-forum.com/yi-kotu-f1/kotuluk-te-insann-ve-tanrnn-pay-t6.htm
Kullanıcı profilini gör http://fikirler.yetkinforum.com

İyi ki varsın Tanrı'm!..

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Similar topics

-
» tanrıçalar(mitoloji)
» İyi Ki Varsın Kuzen
» Tanrıların dağı NEMRUT
» ALPEREN ALBUMLERi 6 full album nette ilk, 5 tane ayri link
» Tapınak nedir? - Tanım - Dini açıdan anlamı - Dünyadaki tapınak örnekleri